• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Українські підлітки візьмуть участь у досліджені PISA-2022

Українські підлітки візьмуть участь у досліджені PISA-2022

2022-10-05

У жовтні Україна візьме участь в основному етапі міжнародного дослідження якості освіти PISA-2022.

Відповідне рішення затверджено наказом Міністерства освіти і науки.

Міжнародне дослідження PISA дає змогу оцінити компетентності 15-річних учнів, які закінчують навчання в основній школі, із читання, математики та природничо-наукових дисциплін.

Цього року провідною галуззю дослідження стане математика. Додатковою буде досліджено креативне мислення 15-річних школярів.

За визначенням авторів PISA, дослідження компетентностей школярів прямо не пов’язані з опануванням шкільної програми, водночас рівень їхньої сформованості засвідчує здатність учнів успішно навчатися й бути конкурентоздатними в сучасному інноваційному суспільстві.

Цьогорічний цикл для України буде особливим ще й з огляду на те, що ми вперше порівняльне дослідження буде проведено у комп’ютерному форматі.

Участь у дослідженні візьмуть ті заклади освіти, що визначені міжнародною агенцією «Westat». Результати PISA-2022 буде презентовано у грудні 2023 року.

Пілотний етап PISA в Україні був проведений у 58 закладах освіти в 2021 році.

У Міністерстві освіти і науки зазначають, що важливість участі України у дослідженні полягає у тому, що дані PISA допоможуть провести вивчення чинників, які зумовлюють відмінності в читацькій, математичній і природничій грамотності учнів 15-ти років як у межах країни, так і порівняно з іншими країнами.

Кiлькiсть переглядiв: 71

Коментарi